Welke mensen woonden tussen 1900 en 1920 in Overdinkel en met welk nummer. Want in die tijd waren er geen straten, maar had elk huis een nummer, met een O ervoor. De O van Overdinkel. Joke Küpers – oude Kempers heeft het gemeentelijke archief nageplozen en heeft de meeste namen en nummers verzameld. De lijst bevat namen van bewoners en echtgenotes op nummer en op alfabetische volgorde. Klik op de foto hieronder om de lijst te bekijken.

reisvereniging-ons-genoegen-2 reisvereniging ‘Ons Genoegen’

Waarom hebben straten een bepaalde naam, wat is de achtergrond? Historica Joke Küpers-oude Kempers ging op onderzoek uit en kwam tot verrassende feiten. De volgende straten worden behandeld: Dubbele weg, pastoor van Laakstraat, wethouder Hassingstraat, Rotermansweg, Tiekenveenweg. Klik de foto aan.

tj-knolstraat Tjibbe Knolstraat

De Hoofdstraat telde vroeger heel veel winkels, grote en kleine. Als oude mensen bij elkaar zitten en over vroeger praten, dan willen ze wel eens een opsomming maken van alle winkels in Overdinkel in vroegere tijden. Klik de foto hieronder aan en u ziet een overzicht van alle winkels in het Dinkeldorp tussen 1920 en 1950, voornamelijk aan de Hoofdstraat. Deze publicatie stond eerder in ‘Tussen Dinkel en Grens’, auteur: Joke Küpers-oude Kempers.

winkels-005

Overdinkel: Inwoners, straten en winkels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *