De familie ter Laak was in Overdinkel een begrip. Vooral de veldwachter Jter laak janan ter Laak is in het geheugen gegrift van de oudere Overdinkelnaren. In het maandblad van de Historische Kring is de geschiedenis van de familie ter Laak beschreven. In Oet Dorp en Marke is regelmatig aandacht besteed aan de ervaringen van diverse Lossernaren in de Tweede Wereldoorlog, onder meer ook aan de verhalen van de zogenoemde Rijksduitsers. Het levensverhaal dat nu voor u ligt behandelt weer een heel ander aspect van deze donkere periode. U leest het verhaal van Frans Schmölzer, met daarin aandacht voor de geschiedenis van de familie ter Laak, het gezin van deLossers/Overdinkelse veldwachter, de oorlogsjaren en de Bevrijding. Klik hier en u kunt het hele artikel lezen.

 

Familie ter Laak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *