Marco Bergsma, succesvol hovenier, wilde eenmalig een krant uitgeven. Vooral voor de inwoners van dorp Losser en de kerkdorpen.
Een krant om zijn tot kantoor verbouwde Zoekerschool aan de Goormatenweg in Overdinkel eens op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen.
Om het verleden en heden van deze oude markeschool, die werd gebouwd in 1899, te laten zien. Het was de tijd dat er nog geen elektriciteit was en ook geen waterleiding.
Tegelijkertijd moest de krant artikelen uit de gemeente Losser bevatten. Verhalen, die de mensen interesseren. Vooral menselijke verhalen, over oude meestal niet meer bestaande boerencafeetjes en hun legendarische kasteleins, zoals Toon Kemerink van ’n Bethlehem aan de weg van Losser naar Oldenzaal.
Over twee bijzondere vrouwen die al heel lang in Overdinkel wonen, dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart: de zusters Castissima en Leokorda. Maar ook over collega-ondernemers als Jos Wolters, Luciën Game, Johnny Koop en Gerard Bulter. Maar ook informatie over wat er gebeurde in Losser in de 20e eeuw. De Historische Kring Losser leverde met 12 nieuwsoverzichten, die telkens een periode van tien jaar beslaan, en met veel historische foto’s, een belangrijke bijdrage aan een unieke krant. De krant die op 19 december 2016 verscheen werd samengesteld door journalist Felix Nijland m.m.v. Riet Vos (fotografie) en Hans Brand (grafische vormgeving). De krant is bij Drukkerij Van Barneveld in Denekamp gedrukt.

Met dank aan de Historische Kring Losser kunt u hier de complete krant lezen.

 

Zoekerschool-krant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *