De plannen over een zonnepark in Overdinkel wordend doorgezet. Bewoners in de buurt van het geplande park zijn hiermee niet eens. Ze komen in actie. Lees hier het krantenartikel uit de Tubantia.

Ook de gemeente heeft een beslissing genomen. Van haar mag het zonnepark er komen, mits natuurlijk de gemeenteraad eerst instemt. Lees hierover een artikel uit de Week van Losser. Ook de Tubantia schreef hierover.

De gemeenteraad heeft dit thema ook op de agenda gezet. Een ruime meerderheid is tegen het zonnepark, maar dat zegt niet dat het park er niet komt. Lees het Tubantia artikel hierover.

Op zaterdag 6 mei maakte RTV Oost opnames tijdens de eerste dag van de enquête in de Plus. Bekijk het filmpje.

De krant blijft publiceren over het zonnepark. Lees het artikel uit Tubantia van 6 mei en 8 mei.

Op 17 mei heeft de dorpsraad de uitslag van de enquête bekend gemaakt. Lees hierover het bericht uit Tubantia.

Het bedrijf dat het zonnepark wil aanleggen, Powerfield, gaat naar de rechter als de raad tegenstemt. Lees het artikel uit Tubantia van 23 mei.

De gemeenteraad van Losser heeft bij meerderheid gestemd tegen het zonnepark. Lees hierover het artikel uit Tubantia van 24 mei.

Op 20 en 21 juni verschenen een tweetal artikelen in de Tubantia over de stemming in de gemeenteraad van Losser over het zonnepark. Zie hier het artikel van 20 juni en klik hier voor het artikel van 21 juni.

 

 

Komt er een zonnepark in Overdinkel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *