In memoriam Petra Assink-Jasink (overleden 14 mei 2019)

Afgelopen dinsdag bereikte ons het vreselijke bericht van het plotselinge overlijden van Petra. Zij was één van de drijvende krachten van de Dorpsraad Overdinkel.

In 2007 werd zij lid van de Dorpsraad en kreeg als aandachtsgebied het buitengebied van Overdinkel op haar bordje. Zij kon meteen haar vastberadenheid en vasthoudendheid tonen toen er sprake was van het ontwikkelen van een industrieterrein aan de rand van Overdinkel. Zij heeft zich toen namens de Dorpsraad hevig verzet tegen de komst en mede door haar vasthoudendheid is het industrieterrein er niet gekomen.

Petra had een hele duidelijke mening over veel zaken die ze niet onder stoelen of banken stak, maar ze trad diegenen die een andere mening hadden altijd met respect tegemoet.

Zij had als drijfveer iets neer te willen zetten voor Overdinkel.

Mooi voorbeeld is de ontwikkeling van het Centrumplein. Zij heeft hier ontelbare uren vrije tijd in gestoken. Zij was namens de Dorpsraad gesprekspartner voor overleg met de gemeente, woningcorporatie Domijn en diverse (onder)aannemers. Zij werd vanwege haar kennis van zaken als een meer dan volwaardige gesprekspartner gezien. Veel van de zaken die op het plein gerealiseerd zijn komen van haar hand. Denk daarbij aan het watertappunt, de tegels met munten op het plein en de vernevelingsinstallatie.

Als Petra ergens aan begon wilde ze het tot in de perfectie regelen.

Onlangs werd ze door de voorzitter gevraagd of ze het secretariaat voor haar rekening wilde nemen. Ze zei toen, ik wil het wel proberen maar als het niet lukt moet iemand anders het maar doen. Zoals met alles heeft ze zich vol overgave op deze taak gestort en naar volle tevredenheid uitgevoerd.

Wij zullen Petra vreselijk gaan missen in de Dorpsraad. Het zal moeilijk worden haar inzet en kwaliteiten te compenseren.

Wij wensen Wilfred, Lynn en verdere familie alle sterkte toe.

En Petra, bedankt voor alles wat je voor Overdinkel betekent hebt.

In memoriam Petra Assink-Jasink