Overdinkel in Beweging

bewegendleren.jpgAfbeeldingsresultaat voor kentucky spelactiviteiten

Zondag 15 Sept 2019 Sportpark ’t Wilpelo

Tijd 12.00 – 16.00 uur

Er zit weer beweging in Overdinkel. Op vele gebieden ontwikkelt ons dorp zich de laatste jaren. Ons mooie Dorpsplein met Kulturhus als kloppend hart. Het sterker wordende imago als Smokkeldorp Overdinkel. De elektrokar die met zijn passagiers door de geschiedenis van Overdinkel toert. Het ontstaan van de Ondernemers Club (OCO). Een club die bedrijven verbindt en zich inzet voor het dorp. In het verlengde hiervan is de Stichting Bruisend Overdinkel opgericht. Een stichting die o.a. tot doel heeft om het zoeken/ontwikkelen van cohesie tussen bedrijven, verenigingen, stichtingen en natuurlijke personen om een breed gedragen aanbod te creëren/onderhouden om de verbondenheid van de inwoners met elkaar en het dorp te versterken. Het evenement “Overdinkel in Beweging” is hier een mooi voorbeeld van.

Vanuit de verenigingen en organisaties van ons dorp is de wens geuit een “open dag” te organiseren. Bruisend Overdinkel heeft dit met Sportclub Overdinkel, Opperman Catering (Kentucky Spelactiviteiten Verhuur), Buurtsport Losser en de stichting Fundament opgepakt. Maar wat is nu eigenlijk de bedoeling? Wat gaat er gebeuren? Wie komen er allemaal en voor wie is het? Ook voor de organisatie lastige vragen. Want de deelnemers bepalen hoe zij gezien willen worden op deze dag. Iedere vereniging, stichting of bedrijf met als werkgebied Overdinkel doet dit op zijn eigen manier. Het primaire doel moet zijn om bekendheid te creëren en leden of vrijwilligers te werven.  Daarnaast biedt men een programma vol gezelligheid voor het hele gezin. Of je 4, 44 of 84 bent voor eenieder is er iets.

Welke deelnemers zijn er en wat laten zij zien?

Op het gebied van sport doen de volgende verenigingen mee: Sportclub Overdinkel is gastheer van het evenement. Zij organiseert een wedstijd in het teken van Walking Football. Een sport die in opkomst is voor een groeiende groep ouderen, voornamelijk mannen, die het leuk vinden om tegen een balletje te trappen, maar niet meer de conditie of motoriek hebben om hard te lopen.
De FC Twente kidsclub is met diverse activiteiten aanwezig.
Hockeyclub Losser, de nieuwe gebruiker op het sportpark zal d.m.v. acties proberen het laatste benodigde geld binnen te halen voor het te realiseren kunstgrasveld. Uiteraard zullen ze hun hockey kunsten laten zien en ervaren.
De schietvereniging zal het laserschieten introduceren.
De meiden van Revenge geven een demonstratie met baton’s.

Tijdens het evenement is er de mogelijkheid om Overdinkels Kampioen te worden in het Sportveer hooghouden. Een sport die in Nederland is geïntroduceerd door Hennie Ardesch(ex-keeper FC Twente). Een spel die de oog – hand/voet coördinatie bevordert. Een absolute hit in Azië. (zie www.sportveer.nl)

Ook de muziekverenigingen Cresendo en Conordia zullen bezoekers de gelegenheid geven om kennis te laten maken met instrumenten. Ieder natuurlijk op zijn eige wijze. Toneelvereniging Eensgezindheid zal u een inzage geven in de gezelligheid rondom het toneel. Zij zullen met enkele acteurs en actrices aanwezig zijn.
Bij de EHBO bent u natuurlijk in goede handen. Maar wilt u zelf een verbandje leggen of hartmassage geven dan kunt u dat hier proberen. Uiteraard met de deskundige uitleg van de ervaren leden. Maar voorkomen is beter dan genezen.
Gezonde voeding en levensstijl is natuurlijk ook van belang. Neem een kijkje bij Satya Vitaal en kom tot rust in de wereld van de yoga.
Elaine olde Riekerink is met haar pony aanwezig om u laten ervaren wat paarden coaching voor u kan betekenen.
Eetbewust (Cool 2B fit) in samenwerking met de Plus bieden een gezonde snack aan. Gezonde recepten die toch lekker zijn en gemakkelijk te maken.

De elektrokar van stichting d’r oet in overdinkel zal te bewonderen zijn en er worden ritjes gemaakt. In Mei 2020 zal de Samenloop voor Hoop weer plaatsvinden in het GM park. U kunt zich tijdens Overdinkel in Beweging al opgeven om mee te doen. De vrijwilligers kunnen u ook uitleg geven wat de Samenloop inhoudt.

Ook voor de kinderen zijn er de nodige activiteiten.
De stichting Fundament zal aanwezig zijn met de Jongerenbus. Ook verzorgen zij om 15.00 uur een kinderbingo. Alle kinderen kunnen gratis deelname en leuke prijzen winnen. Kentucky spelactiviteiten pakt groot uit. Op een van de velden zal een waar luchtkussendorp verrijzen. Maar liefst 4 springkussens en een grote stormbaan van maar liefst 17 meter lang zullen worden opgeblazen. Kinderen kunnen hier naar hartenlust gebruik van maken. Popcorn en suikerspin horen daar natuurlijk ook bij. Gratis voor ieder kind.
Wanneer de kinderen uitgesprongen zijn mogen ze een ritje maken op een pony’s van Rosemarie Olde Benneker. Zij en haar dochters zullen zorgdragen voor een veilige rit op het Sportpark.

Vind je Nederlands of rekenen saai? Maak dan kennis met de Bootcamp lessen van EduXtra. Een sportieve manier om Nederlands en rekenen sneller en beter onder de knie te krijgen.
Bijna 16 jaar en wil je graag je scooterrijbewijs halen. Maak dan nu een testrit bij Anja’s rijopleidingen en schrijf je direct in voor lessen.
Of neem plaats in een kraan van Egberink en ervaar de dode hoek van dit voertuig.

Ook de Gemeente Losser zal aanwezig zijn. Bij het team van WIJZ kunt u terecht met vragen over werk, inkomen, jeugd en zorg. Enkele leden van politieke partijen zijn aanwezig. Ga met hen in gesprek over allerlei zaken die u bezighouden en over de toekomst van ons dorp. Zet ze in beweging om de zaken te realiseren. Zorggroep Sint Maarten vertelt u meer over de zorg die zij bieden. Han Boin zal met zijn bedrijf Logicomm BV met name bedrijven kunnen informeren over het verbeteren van hun bereikbaarheid door middel van gericht onderzoek.

Uiteraard zal de gehele dag gezellige muziek worden gedraaid. De kantine van sportclub Overdinkel is geopend voor een hapje en een drankje. Dartvereniging Oos Cafe zal er demonstratiewedstrijden gooien en u uitdagen om mee te doen.

Een gezellige middag wandelen door wat Overdinkel te bieden heeft. We zien u graag komen.

Mochten verenigingen, organisaties en/of bedrijven nog deel willen nemen meldt u dan per direct aan. Stuur een mail naar info@bruisendoverdinkel.nl

De gezamenlijke organisatie

 

Overdinkel in beweging op zondag 15 september