Lieve mensen,

Omdat niet iedereen actief is met de computer wil ik u ook graag via de krant laten weten dat ik heel erg met u meeleef. Het liefst zou ik u natuurlijk persoonlijk zien en spreken, een kaartje bij u langs brengen. Maar dat kan niet. Wij moeten persoonlijk contact vermijden. Dat is heel belangrijk voor de gezondheid van iedereen.

Het is heel naar om geen bezoek te kunnen ontvangen en nergens naar toe te kunnen gaan. Gelukkig doen zorgmedewerkers hun uiterste best om toch contact tot stand te brengen, via IPad, telefoon, hoe dan ook. Geweldig hoe zij zich inzetten! Ik zie dat veel mensen u willen helpen met boodschappen of andere klussen. Naobers, familie, ondernemers, allerlei organisaties steken de handen uit de mouwen om voor elkaar te zorgen. De apotheek bezorgt medicijnen aan huis. Mooi dat er zoveel hulp op gang is gekomen.

Als gemeente houden we ook alles goed in de gaten en proberen wij te helpen waar nodig. Ik vraag u om goed voor u zelf te zorgen en oog te houden voor anderen. Mocht u zich ernstig zorgen maken, neemt u dan contact op met betrokken zorgverleners, of de afdeling WIJZ: 053-53 77 400.

Ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus, vragen hebben of gewoon graag een praatje willen maken kunnen bellen met

ANBO: 0348 46 66 66       KBO-PCOB: 030 3 400 600          Rode Kruis: 070 4455 888

Veel mensen in Nederland en vlak over de grens in Duitsland zijn heel hard aan het werk het virus af te remmen en in te dammen. Als gemeente houden wij hiervoor intensief contact met allerlei instanties in onze gemeente, in de regio, maar ook landelijk en met Duitsland.

Samen staan we sterk!

Ik wens u heel veel sterkte en denk aan u.

Hartelijke groet,

Cia Kroon, burgemeester

Brief van de burgemeester over Coronacrisis